Kupci

Goriva

Motorni benzini

EUROSUPER 95

Kvalitet bezolovnog motornog benzina je u skladu sa zahtjevima važeće evropske norme EN 228. Količina sumpora je manja od 10 mg/kg. Ponuđen je tržištu s ciljem osiguranja pune učinkovitosti najsavremenijih sistema za obradu ispušnih plinova ugrađenih u vozila u svrhu smanjenja štetnih sastojaka u ispušnim plinovima.

Gorivo je prvenstveno namijenjeno vozilima koja imaju najmodernije visokoučinkovite sisteme za obradu ispušnih plinova, koji prilikom homologacije moraju zadovoljiti najnovije EURO zahtjeve ili za koja je u uputstvima proizvođača izričito navedeno da koriste gorivo u skladu sa evropskom normom EN 228. Gorivo može sadržati do 5% volumnog udjela etanola.

MASTER EUROSUPER 95

Master Eurosuper 95 je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom gorivu u skladu s najnovijim EURO zahtjevima, sa dodatkom aditiva.

Paket aditiva sadrži komponente koje:

  • odstranjuju naslage te tako štite motor
  • spriječavaju koroziju komponenta sistema goriva te štite sistem za dovod goriva
  • poboljšavaju iskoristivost goriva

Stvarni učinci i koristi variraju zavisno od vozila, starosti vozila, uslova i stila vožnje.

Gorivo može sadržati do 5% volumnog udjela etanola.

MASTER EUROSUPER 100

Master Eurosuper 100 je visokokvalitetno gorivo u skladu sa evropskom normom EN 228 za motorne benzine, a koji se od ostalih motornih benzina razlikuje po vrijednosti oktanskog broja. Radi se o bezolovnom motornom benzinu najvišeg oktanskog nivoa (IOB najmanje 100) namijenjenom svim tipovima vozila u čijoj se tehničkoj specifikaciji preporučuje korišćenje visoko oktanskog motornog benzina, a posebno se to odnosi na motorna vozila novije generacije (motori s visokim pritiskom ubrizgavanja goriva). Zadovoljava zahtjev za ograničenjem supstanci u ispušnim plinovima u skladu sa najnovijim EURO zahtjevima. Gorivo može sadržati do 5 % volumnog udjela etanola.

Paket aditiva sadrži komponente koje:

  • odstranjuju naslage te tako štite motor
  • smanjuju trenje između pokretnih djelova motora zbog povećane mazivosti
  • poboljšavaju iskoristivost goriva

Stvarni učinci i koristi variraju zavisno od vozila, starosti vozila, uslova i stila vožnje.

Dizelska goriva

EURODIESEL

Bezsumporno dizelsko gorivo, odnosno proizvod koji po svim zahtjevima kvaliteta i primjenskim svojstvima odgovara važećoj evropskoj normi EN 590 i prvenstveno je namijenjeno za vozila koja imaju visoko učinkovite sisteme – katalitičke konvertere za smanjenje štetnih sastojaka u ispušnim plinovima. Takva vozila pri homologaciji u Evropi moraju zadovoljiti zahtjeve EURO V. Sadržaj ukupnog sumpora iznosi do 10 mg/kg, a dodatkom namjenskih aditiva osigurava se zahtijevana mazivost. Vrijednost cetanskog broja je najmanje 51.

Gorivo je namijenjeno svim vozilima s dizelskim motorom, zadovoljava sve zahtjeve propisane EN 590, može sadržati do 7 % volumskog udjela metilnih estera masnih kiselina (FAME).

MASTER EURODIESEL

Master Eurodizel je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom gorivu koje zadovoljava najnovije Euro zahtjeve, s dodatkom aditiva. Proizvod po svim zahtjevima kvaliteta odgovara važećoj evropskoj normi EN 590 i prvenstveno je namijenjen za vozila koja imaju visoko učinkovite sisteme – katalitičke konvertere za smanjenje štetnih sastojaka u ispušnim plinovima.

Paket aditiva za dizelsko gorivo sadrži snažne komponente za čišćenje koje:

  • odstranjuju naslage te tako štite motor
  • smanjuju pjenjenje
  • poboljšavaju iskoristivost goriva

Stvarni učinci i koristi variraju zavisno od vozila, starosti vozila, uslova i stila vožnje

Gorivo može sadržati do 7% volumnog udjela metilnih estera masnih kiselina (FAME).